Intrebari frecvente despre Gardasil

De ce modul de administrare al Gardasil-ului este in trei doze? marea majoritate a vaccinurilor se fac o singura data.

cateva intrebari frecvente despre Gardasil

Cateva intrebari frecvente despre Gardasil

Cand se realizeaza fiecare vaccin se fac studii clinice foarte amanuntite pentru a stabili numarul de doze necesare. Pentru Gardasil s-a hotarat un numar de trei doze pe o perioada de 6 luni pentru a asigura cea mai buna protectie impotriva tipurilor de HPV pentru care a fost creat. Acest vaccin nu asigura protectie pentru toata lumea si nici nu poate asigura protectie impotriva bolilor cauzate de alte tulpini de HPV, sau impotriva bolilor ce nu sunt cauzate de Papilloma. De asemenea, trebuie precizat faptul ca Gardasil nu este o protectie impotriva tuturor tipurilor de cancer de col uterin, deci este important pentru femei ca acestea, periodic sa faca investigatiile de rutina pentru a fi la adapost. Gardasil nu trateaza cancerul sau verucile si condiloamele genitale, deci nu il administrati pentru aceste afectiuni. De asemenea nu se precizeaza nicaieri durata de protectie a organismului in cazul in care ati fost vaccinat. Va sfatuim sa analizati foarte bine faptul daca va veti vaccina copilul sau nu cu acest vaccin.

De ce e necesar ca sa administrez TOATE cele trei doze de vaccin ?

Singura modalitate de a obtine beneficiile ce le promite Gardasil este sa fie administrate cele trei doze de vaccin intr-o perioada de 6 luni. In acest fel te poate ajuta prin protejarea in aproximativ 90% din cazurile de infectie cu veruci genitale si impotriva a 75% din cazurile de infectare cu cancer de col uterin.

 Trebuie sa fac toate cele trei doze de vaccin la acelasi doctor ?

In cazul in care nu este posibil ca acelasi medic sa iti administreze toate cele trei doze, poti sa mergi la un alt medic sau la o clinica pentru continuarea administrarii vaccinului. Este important insa ca acest medic sa stie cu exactitate cate doze ai primit. Din acest punct de vedere este recomandat sa ai situatia vaccinarilor tinuta corect si la zi.

Cat timp e necesar pentru finalizarea celor trei doze de vaccin?

Vaccinul asigura protectia optima atunci cand sunt administrate cele trei doze pe o perioada de 6 luni. Schema optima de administrare arata cam in acest fel:

  • la data la care medicul specialist sau cel de familie hotaraste;
  • la doua luni dupa prima doza administrata;
  • la sase luni dupa prima doza administrata.

Programul de administrare este lejer si permite o programare prealabila larga,a stfel incat sa nu apara probleme la termenele stabilite.

Ce se intampla daca am uitat sa fac o doza de Gardasil?

In cazul in care nu ai facut o doza de vaccin, nu intra in panica! Ia legatura cu medicul tau care va decide cand pot sa administrezi doza omisa. Completarea celor trei doze de vaccin este singura modalitate de a obtine pe deplin beneficiile vaccinului ce te pun la adapost de verucile genitale provocate de HPV6 si HPV11 si cancerul de col uterin provocat de HPV16 si HPV18.
 

Nu sunt comentarii incaLasa un comentariu

Lasa un comentariu