Gardasil – informatii despre vaccin

gardasil

gardasil

cunoscut si sub denumirea de Silgard se poate spune ca este singurul vaccin impotriva virusului Papilloma care a fost conceput pentru protectia a patru tipuri de HPV (HPV6, HPV11, HPV16 si HPV18).
La tinere cu varsta cuprinsa intre 9 si 26 ani Gardasil ajuta la protejarea impotriva a HPV16 si HPV18 care dupa statistici sunt responsabile pentru 75% din cazurile de cancer de col uterin, si, HPV6 si HPV11, responsabile pentru 90% din cazurile de condiloame sau veruci genitale.
In cazul baietilor tineri, cu varsta cuprinsa intre 9 si 26 ani, Gardasil ajuta la protejarea a 90% din cazurile de condiloame genitale.

Gardasil ajuta si la protejarea fetelor si femeilor tinere cu varsta cuprinsa intre 9 si 26 ani pentru aproximativ 70% din cazurile de cancer vaginal si pana la 50% din cazurile de cancer de vulva.
Gardasil nu protejeaza impotriva afectiunilor cauzate de alte tipuri de HPV. Gardasil, de asemenea nu poate asigura protectie la toate tipurile de cancer de col uterin. Nu este un medicament pentru tratarea cancerului sau a verucilor si condiloamelor genitale.

Administrarea Gardasil se face in 3 transe pe o durata de 6 luni.
NU este pentru femeile insarcinate! Nici pentru cele care intentioneaza sa ramana insarcinate in urmatoarea perioada.
Persoanele ce au alergie severa la drojdia de bere, sulfat hidroxifosfat amorf de aluminiu (ce se depune pe celulele Sistemului Nervos Central…) sau polisorbat 80 (substanta ce produce maturizare anormala a organelor sexuale si sterilitate, este carcinogen si mutagen, provocand mutatii la nivel de celula…) nu ar trebui sa administreze acest vaccin.
Vaccinul nu contine in nici o doza virus Papilloma viu. Contine o proteina ce ajuta sistemul imunitar al organismului sa produca anticorpi impotriva HPV.

Efectele secundare la Gardasil includ:

  • dureri de cap,
  • tumefieri in zona aplicarii vaccinului,
  • mancarimi,
  • vanatai,
  • roseata,
  • febra,
  • greata si ameteli,
  • varsaturi,
  • lesin.

Este recomandat mai ales copiilor ca dupa administrare sa stea pe scaun sau intins pentru 15 minute. Exista cazuri cand dupa vaccinare, copilul sa aiba nevoie de o evaluare medicala.

Pentru copii este indicat sa va sfatuiti cu medicul dumneavoastra si sa luati o hotarare daca optati sau nu pentru vaccinul Gardasil.
Pagina vaccinului: Pagina oficiala a vaccinului Gardasil Quadri valent, Recombinat ( in limba engleza ) pentru fete si baieti, tipurile HPV6, HPV11, HPV16 si HPV18.

Gardasil – intrebari frecvente despre administrarea vaccinului la fete si baieti

1 ComentariuLasa un comentariu

Lasa un comentariu